Tvaroh
Není divu, že za dob Arnolda byl tvaroh top potravinou pro všechny svalovce. Tvaroh je totiž další potravinou, která je doslova nabitá bílkovinami! V dnešní době se pomalu přechází k jiným zdrojům, ale rozhodně není důvod tvaroh nijak zatracovat. Tvaroh vzniká vysrážením bílkoviny mléka pomocí kulturních mikroorganismů, popř. enzymů. Tvaroh je bohatým zdrojem kaseinu, což je pomalu stravitelný typ mléčné bílkoviny. Ten má schopnost nás na dlouho zasytit a zásobovat naše tělo bílkovinami po delší dobu. Jakožto typ mléčné bílkoviny, patří tvaroh mezi nejlépe stravitelné zdroje bílkovin. V závislosti na konkrétní značce a tučnosti obsahuje měkký tvaroh až 13 – 18 g bílkovin na 100g. V tvrdém tvarohu na strouhání najdeme bílkovin téměř 30g na 100g potraviny.